Folia termocontractabila de poliolefină (POF) este un folie contractabila cu trei sau cinci straturi care este utilizată în multe direcții de ambalare.

Datorită structurii sale multistratuală, folia POF poate rezista la sarcini mecanice și climatice mari.

Folia POF are capacitatea de a rezista la sarcini mari de rupere și intindere.
Folia POF datorită compoziției sale are un coeficient de contracție ridicat și o permeabilitate scăzută la vapori.
O peliculă POF cu grosimea de 15 µm este echivalentă cu o peliculă PVC cu grosimea de 20 µm în ceea ce privește parametrii săi tehnici.

Aplicarea filmului termocontractabil POF

Filmul de poliolefină cu trei straturi este conceput pentru ambalarea unei game largi de produse. Caracteristicile cheie ale acestor folii includ aspectul excelent, etanșarea optimă, contracția moale și capacitatea de a rula la viteze mari de ambalare.

Industria alimentară. Ambalare legume, fructe, carne, pasare, peste, alimente congelate, ceai etc.
industria cofetăriei. Cutii de ambalare pentru biscuiti si dulciuri
Industria panificației. Ambalare pâine și produse de panificație
Produse pentru unități de fast-food. Ambalare vesela de unica folosinta, semifabricate, sandviciuri, pizza, fast-food
Industria cosmetică. Ambalare parfumuri si cosmetice

Avantajele foliei de poliolefină față de PVC:

• Prietenia mediului

Filmul de poliolefină (POF), spre deosebire de filmele din PVC, nu conține clor eliberat din filmul PVC în timpul contracției termice, ceea ce afectează negativ sănătatea umană. Filmul termocontractabil POF, spre deosebire de filmul din PVC, nu emite un miros specific care poate fi transferat produsului, ceea ce îi permite să fie folosit ca ambalaj sigur pentru alimente.

• Fără contracție liberă. Gamă largă de temperatură pentru depozitarea și utilizarea foliei de poliolefină (POF).

Regimul de temperatură în timpul depozitării și utilizării foliei de poliolefină este mult mai larg decât cel al foliilor din PVC. Filmul de poliolefină este capabil să rămână elastic, flexibil și puternic la temperaturi de până la -40C, în timp ce filmul din PVC devine fragil. Odată cu creșterea temperaturii ambiante, se observă o contracție spontană a foliei PVC, care poate face inutilizabile rolele de folie PVC depozitate în depozit.

• Rentabilitatea

Diferența de densitate a materialelor din filmul de poliolefină (POF) și filmul PVC are un impact semnificativ asupra economiei consumabilelor. Rolele de folie PVC au cu 30% mai puțină înfășurare decât o rolă de folie de poliolefină (POF) de aceeași masă, dar în același timp mai durabilă!

• Caracteristici de rezistență

Cusătura de sudură a materialului este caracterizată de o rezistență fără precedent, iar caracteristica generală asigură o fiabilitate ridicată a pachetului.

Contracția termică a materialului în timpul încălzirii a arătat 60%, ceea ce face ca acest film să fie incredibil de moale și ductil. Acest lucru este deosebit de avantajos pentru ambalarea produselor cu forme non-standard.

De regulă, foliile de poliolefină (POF) cu o grosime mai mică sunt utilizate în locul foliilor din PVC pentru ambalarea aceluiași produs, deoarece filmele de poliolefină (POF) au o rezistență crescută din motivele enumerate anterior.

Dacă ați folosit anterior echipamente speciale moderne și complet funcționale pentru ambalarea produselor, atunci înlocuirea foliei actuale cu folie POF nu va necesita schimbarea echipamentului! Și dacă nu, PROPAC vă poate ajuta să vă convertiți mașina în POP.

PROPAC oferă clienților săi o gamă largă de materiale de ambalare, inclusiv folie POF. Pentru mai multe informații sau un calcul al primei livrări, vă rugăm să contactați specialiștii noștri la telefon: 022 56 01 04 sau 068 56 01 04

De ce ar trebui de schimbat PVC pe POF?

Ultimile noutați

Expoziția internațională în Germania – interpack2023 PROCESSING & PACKAGING DUSSELDORF

Reprezentanții  Propac SRL, sunt  în vizită la Dusseldorf, Germania, unde de  astazi 4 Mai a fost dat start la una din cele mai mari expoziții …

Expoziția internațională în Germania – interpack2023 PROCESSING & PACKAGING DUSSELDORF Read More »

Sigilator manual pentru caserole

Sigilatoarele manuale pentru containere sunt o soluție avantajoasă  pentru întreprinderile mici. Au un preț accesibil și un regim de lucru simplu în utilizare. Construcția din …

Sigilator manual pentru caserole Read More »

MAXSTRETCH: noi tehnologii, calitate înaltă și cost redus la ambalare!

Piața dictează noi reguli! Este timpul să treceți la un tip modern de ambalaj!În Moldova, în prezent, doar PROPAC oferă o nouă generație de folie …

MAXSTRETCH: noi tehnologii, calitate înaltă și cost redus la ambalare! Read More »

Coronavirus? Ambalam totul – avem sortiment larg!

Știați că unul dintre factorii din cauza căruia Japonia nu este aproape afectată de coronavirus, medicii numesc utilizarea pe scară largă a ambalajelor individuale de …

Coronavirus? Ambalam totul – avem sortiment larg! Read More »

5 aprilie, 2021